06-06-2021

Dragi colegi,  Dragi studenți,       

 

 

     Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova sărbătorește tradițional în această perioadă Zilele UMF Craiova. Manifestarea celebrează învățămâtul medical craiovean care, într-o jumătate de secol de existență, a reușit să își consolideze o poziție fermă în lumea academică medicală. În fiecare an, Zilele UMF Craiova au reprezentat un prilej de interacțiune directă între cercetători, practicieni și studenți din domeniul medical. În fiecare an, Zilele UMF Craiova au fost marcate de o serie de evenimente științifice, sociale și culturale. În fiecare an, Zilele UMF Craiova au constituit un prilej de întâlnire cu mentori, colegi, oameni dragi. Anul acesta Zilele UMF Craiova au o caracteristică specială. Deși nu avem simpozioane, conferințe, colegi din alte centre universitare alături de noi, deși nu ne vom strânge mâinile, anul acesta avem speranță.  

     În octombrie 2020, într-o perioadă plină de provocări și incertitudini, am reușit să marcăm așa cum se cuvenea Semicentenarul Școlii Medicale Craiovene. Maturitatea instituțională, maturitatea profesională au generat însă mai multă responsabilitate pentru știință, pentru pacienți, pentru studenții noștri, pentru comunitate.

     În acest an universitar, deși forțați de contextul epidemiologic să păstrăm distanța fizică, ne-am conectat intelectual și sufletește. Am organizat multiple simpozioane în colaborare cu Academia de Științe Medicale Filiala Craiova și Colegiul Medicilor Dolj. Ne-am implicat activ în prevenția, diagnosticarea și tratarea unor afecțiuni cu o incidență crescută în rândul populației. Studenții noștri au susținut campaniile de vaccinare împotriva Sars CoV 2, prin acțiuni de informare și conștientizare a populației...

 

     Anul acesta, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova dedică Zilele UMF 2021 VIITORULUI!

 

Prof. Univ. Dr. Dan-Ionut Gheonea

Rector Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova