Acasa Universitate Centrul de Consiliere

Centrul de Consiliere și Orientare Profesională

 

 

 

 

 

 

Centrul de Consiliere şi Orientare Profesională are drept scop fundamental consilierea şi orientarea în carieră a studenţilor Universităţii noastre, misiune pe cât de grea, pe atât de plină de provocări şi de frumoasă. Ca argumente pentru aceste aprecieri, ne stau la dispoziţie descrierile activităţilor specifice învăţământului medical, precum şi cele referitoare la felul în care evoluează cariera unui cadru medical.


Activităţile noastre sunt desfăşurate de patru psihologi, un sociolog şi un consilier în carieră şi se adresează reprezentanţilor a trei categorii de beneficiari: viitorii studenţi ai U.M.F. din Craiova (elevii din anii terminali care sunt interesaţi de o carieră medicală şi au nevoie de informaţii suplimentare, lămuriri sau chiar îndrumare profesională în acest sens), studenţii noştri (care solicită asistenţă pentru îmbunătăţirea activităţii didactice, aceasta implicând antrenament pentru învăţare, consiliere educaţională sau consiliere terapeutică) şi absolvenţii noştri.


Pentru ultima categorie, încă mai experimentăm modalităţi de intervenţie şi de asistenţă, întrucât pentru puţini dintre ei se aplică teoriile şi strategiile de lucru des întâlnite în acest domeniu, din motive lesne de înţeles. Prin urmare, încă mai descoperim noi feluri în care se poate face orientarea în carieră şi consilierea profesională la medici, farmacişti, medici dentişti, asistenţi medicali, moaşe sau balneofiziokinetoterapeuţi, întrucât acesta este un „teren arid” pe care abia acum, de câţiva ani, se fac primii paşi. Aşadar, pentru serviciile oferite absolvenţilor noştri, pe acest drum încă nebătătorit, contăm foarte mult pe calităţile de ghizi ale colegilor de la Asociaţia Absolvenţilor U.M.F. din Craiova.

 

Director CCOP: psiholog Dan Nechita

 

 

Copyright © 2014 Centrul de Consiliere și Orientare Profesională. Toate drepturile rezervate.