Acasa Universitate COVID-19 Mesaje Rector

Mesaje Rector

16.04.2020

 

 

Dragi Colegi,

 

Astazi 16 aprilie 2020, pe platforma on-line a Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova, intre orele 10.00 – 14,30 s-a desfasurat simularea testării on-line.

Au participat 3662 studenti.


Am monitorizat intreg procesul de logare, viteza de raspuns, functionalitatea platformei in functie de numarul de utilizatori. S-au inregistrat dificultati de logare si timp de raspuns nesatisfacator atunci cand numarul de studenti simultan a fost mai mare de 450, situatie care nu se va intalni la tesarile programate in perioada 1-15 mai 2020 si care se vor desfasura la nivelul fiecarei discipline, deci cu numar de maxim 200 de studenti pe interval orar.     


Multumesc in mod deosebit studentilor care au fost prezenti in proportie de 93,8% pentru completarea testului și departamentului IT al UMF din Craiova pentru eforturile depuse în realizarea acestei platforme.


In perioada imediat urmatoare, fiecare responsabil de disciplina va primi datele de conectare pentru a incarca in platforma intrebarile pentru testarile programate in perioada 1-15 mai.

 

Sfintele Sarbatori Pascale imi oferă prilejul de a va adresa cele mai frumoase ganduri de sanatate, bucurie si împlinirea tuturor speranțelor!

Un Paste Linistit!

 

Prof. Univ. Dr. Dan Gheonea

Rector Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova

 

 

 

 

 

18.03.2020

 

 

Dragi studenți,   

 

 

Dragi colegi,

 

  

Monitorizăm cu atenție evoluția actualei pandemii COVID-19. Situația se modifică rapid, dar instituția noastră va acționa prompt, ferm și va avea ca prioritate menținerea siguranței și sănătății dumneavoastră.

 

Am elaborat și implementăm planuri de acțiune și măsuri care să împiedice răspândirea COVID-19 și să ne asigure continuitatea pentru îndeplinirea misiunii UMF din Craiova.

 

Procesul de învățământ va continua pe platforma dedicată online student.umfcv.ro Mulțumesc cadrelor didactice pentru operativitatea cu care au translatat în acest mediu activitățile didactice.

 

Mulțumesc, de asemenea, tuturor colegilor noștri medici care se află în prima linie a combaterii COVID-19. 

UMF din Craiova a anticipat reglementările naționale și a făcut posibilă din primele momente testarea în regiunea noastră pentru COVID-19  prin punerea la dispoziția sistemului public de sănătate a aparaturii de cercetare (sisteme Real Time PCR) și a personalului înalt calificat.

 

Punem la dispoziția celorlalți membri ai comunității academice, studenți și cadre didactice, un cadru organizat de desfășurare a activităților de voluntariat pentru combaterea COVID-19.

 

Vom continua să informăm comunitatea noastră academică prin pagina de web dedicată pe care vă rog să o urmăriți cu regularitate. 

 

 

Prof. Univ. Dr. Dan Ionuț Gheonea

Rector Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova