Acasa Universitate COVID-19 Testare COVID-19

Testare COVID-19

 

 

Dragi Colegi,

 

Prin initiativa Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova au fost la puse la dispozitia Spitalului Clinic Judetean de Urgenta spatiile si echipamentele pentru diagnosticarea COVID-19 prin metoda Real-Time PCR in punctul de lucru al Laboratorului de GeneticMedicală din Bvd. 1 Mai, nr. 66, UMF Craiova (Autorizatia Sanitara de Functionare 2672/24.03.2020).

 

Dinamica la nivel național si internațional a epidemiei COVID-19 cauzata de virusul SARS-CoV-2 impune cresterea capacitatii de diagnostic prin tehnici de genetica moleculara (Real-Time PCR) la nivel local, regional si international.

 

De astazi, 7 aprilie 2020, laboratorul este functional si primeste in lucru probele furnizate de DSP Dolj!

 

Am organizat acest laborator vizand cresterea ratei de detectie a infectiei cu virusul SARS-CoV-2 in randul populatiei din Oltenia. Avand in vedere contextul epidemiologic, contagiozitatea ridicata a virusului SARS-CoV-2, stim ca este OBLIGATORIU sa punem in functiune fluxuri de medie/mare capacitate pentru diagnosticarea eficienta a acestei patologii.

 

STIM ce INSEAMNA intarzierea diagnosticarii!

 

Din pacate, pentru a putea incepe si aici activitatea diagnostica am fostnevoiti sa asteptam si ultimele echipamente si kit-uri, comandate si platite prin bunavointa unor sponsori. Acestea ar fi trebuit sa ajunga de cateva zile, dar in aceste zile totul intarzie, cu exceptia epidemiei!

 

Prof. Univ. Dr. Mihai Ioana

Prorector Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova

Șef Laborator de GeneticMedicală,  SCJU Craiova